Карантинните мерки, въведени във Великобритания срещу разпространението на коронавируса, започват

...
Карантинните мерки, въведени във Великобритания срещу разпространението на коронавируса, започват
Коментари Харесай

Великобритания започва първия етап от смекчаването на карантинните мерки

Карантинните мерки, въведени във Великобритания срещу разпространението на коронавируса, започват да се смекчават, информира ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7839
От днес на гражданите е разрешено да излизат неограничен брой пъти за спорт или слънчеви бани на открито, пътувания с автомобил до отдалечени места за отдих като обществени паркове и плажове. Хората, които живеят заедно, вече ще могат да прекарват време на открито със свои познати, приятели или роднини, които живеят на друг адрес. Разрешават се обаче среща само между двама души, при това на 2 метра разстояние един от друг.

Великобритания удължава срока на помощта за работници в отпуск

Отново могат да бъдат практикувани футбол, тенис и голф. Контактните спортове остават разрешени само за лица, които живеят заедно.

От днес ще заработят строителните фирми и различни сектори на промишлеността, които не могат да функционират в дистанционен режим.

Властите призовават възможно най-малко да се ползва общественият транспорт, като се предпочита придвижване пеша, с велосипед или личен транспорт.

Мерките се смекчават само в Англия, но засега не и в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Северна Ирландия изготви план за излизане от извънредното положение

Същевременно глобата за неспазване на карантина се увеличава от 60 до 100 бр. лири при първо нарушение, а при повторен случай може да достигне 3200 бр. лири.

Планира се всички, пристигащи в страната, да бъдат поставяни под карантина за две седмици.

Препоръчва се хората да покриват лицето си или да носят саморъчно направени маски на места, където има струпване на хора, най-вече в магазините и обществения транспорт. В препоръките се подчертава, че гражданите не бива използват хирургически маски или строителни респиратори, за да има достатъчно предпазни средства за медицинските работници, работещите в промишлеността и строителството, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7839  Бродуей няма да работи най-малко до септември Бродуей няма да работи най-малко до септември  Внасят нова проекторезолюция за пандемията от COVID-19 в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Внасят нова проекторезолюция за пандемията от COVID-19 в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации  Нанси Пелоси показа пред Конгреса финансов пакет от 3 трилиона $ за справяне с ковид Нанси Пелоси показа пред Конгреса финансов пакет от 3 трилиона $ за справяне с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР