Капацитетът от легла за лекуване на пациенти с коронавирус в

...
Капацитетът от легла за лекуване на пациенти с коронавирус в
Коментари Харесай

Капацитетът за прием на пациенти с коронавирус в Ловешката болница е запълнен

Капацитетът от легла за лекуване на пациенти с коронавирус в МБАЛ " Проф. д-р Параскев Стоянов " в Ловеч вече е запълнен, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Румяна Нановска, предаде БТА.

Затова до края на деня общинските болници в Тетевен, Луковит и Троян, както и частната " Кардиолайф " в Ловеч, трябва да са създали организация и изпълнили заповедта за разкриване на легла за болни от COVID-19, заяви директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч д-р Анета Винева. По думите й, ако лечебните заведения не са създали тази готовност, ще бъдат докладвани на Министерството на здравеопазването и санкционирани.

" Трикратно-четирикратно увеличаваме леглата в Ловешката болница. Оттам нататък капацитетът не може да бъде повишаван ", каза Винева.



Със заповед на РЗИ от днес леглата за заразени с коронавирус в болницата в Ловеч е увеличен на 65. " В инфекциозното и белодробното отделение леглата са запълнени. При днешното разпореждане за още 15 легла за Коронавирус има свободни още четири. Мисля, че още след два часа ще бъдат пълни. Тук капацитетът е приключил. Лекарите са на предела на силите си. Хората не разбират колко е сериозно положението ", каза д-р Румяна Нановска.

От РЗИ са подали в Министерството на здравеопазването информация за нуждата от лекари и медицински сестри в областта. В лечебните заведения няма доброволци, целият капацитет работи, добави д-р Винева.

Директорът на Центъра за спешна медицински помощ в Ловеч д-р Силвия Моева посочи, че причината за високия брой хоспитализирани е, че личните лекари лекуват по телефона. " Не винаги лечението е сполучливо и затова в последната седмица се направиха много пневмонии от пациентите и ние направо ги караме за хоспитализация. По телефон не може да се лекува, без да се сложи слушалка, а това е масова практика ", каза Моева.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14282  За три дни в Габрово е маркиран рекорден брой доказани случаи на инфектирани с ковид За три дни в Габрово е маркиран рекорден брой доказани случаи на инфектирани с ковид  Национален печал в Португалия за жертвите на COVID-19 Национален печал в Португалия за жертвите на COVID-19  Италия готви нови ограничавания поради COVID-19, само че няма да вкарва тотална карантина Италия готви нови ограничавания поради COVID-19, само че няма да вкарва тотална карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР