Както съобщава електронното издание на вестник Курир, единодушната препоръка на

...
Както съобщава електронното издание на вестник Курир, единодушната препоръка на
Коментари Харесай

Австрия препоръчва ваксини на основата на РНК за хората над 65 години

Както съобщава електронното издание на вестник " Курир ", единодушната препоръка на австрийския експертен съвет към Министерството на здравеопазването е ваксината на " АстраЗенека " да се прилага на хора от 18 до 64-годишна възраст, тъй като все още няма достатъчно натрупани данни за приложимостта й при по-възрастни лица.

За хората на и над 65-годишна възраст следва да се препоръчват ваксини на основата на информационна РНК (иРНК), но при логистични проблеми с тези ваксини няма проблем групата над 65 години да се ваксинира с продукта на " АстраЗенека ", предава БТА.

Експертният съвет по ваксините очаква през идните седмици да станат известни резултатите от нови изследвания в САЩ и Великобритания, които да дадат възможност да се направи препоръка без уговорки и за групата на възрастните граждани.

Министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер и федералният канцлер Себастиан Курц са на мнение, че прилагането на ваксината на " АстраЗенека " може да започне на 7 февруари.

Утре експертният съвет ще заседава с шефовете на австрийските провинции и ще бъде актуализиран планът за ваксиниране, съобразен с новите рамкови условия, който ще бъде публикуван в началото на следващата седмица.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19143  Израел удължава за трети път периода на рестрикциите, наложени поради ковид Израел удължава за трети път периода на рестрикциите, наложени поради ковид  Куба регистрира за първи път над 1000 нови случая на COVID-19 Куба регистрира за първи път над 1000 нови случая на COVID-19  Над 17 хиляди дози от имунизацията на Пфайзер/Байонтех дойдоха тази заран Над 17 хиляди дози от имунизацията на Пфайзер/Байонтех дойдоха тази заран
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР