Както и да го наречем, това, което наблюдаваме, е едно

...
Както и да го наречем, това, което наблюдаваме, е едно
Коментари Харесай

Доц. Михаил Околийски: Има много сериозно завръщане на коронавируса в България

Както и да го наречем, това, което наблюдаваме, е едно много сериозно завръщане на коронавируса – увеличаване на броя на заразените, смъртни случаи, занемаряване на мерките. Това каза в сутрешния блок на БНТ представляващият Световната здравна организация в България доц. Михаил Околийски.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9631
За съжаление, в България имаме такава народопсихологивя, че някой път, след като сме направили нещо много добро, да го поставяме под въпрос. Още не е късно да излезем с не много големи щети от тази ситуация, посочи експертът.

Световната здравна организация има разработени много добри препоръки за това как да се разхлабват мерките – трябва да се разхлабват една след друга и да се следи какъв е ефектът. По този начин се намира балансът. У нас това, че се премахнаха доста мерки наку, не помогна да се разбере кое е довело до това, което се наблюдава в момента, заяви той.

79 нови случаи на COVID-19 и 8 починали у нас

Не се препоръчва струпване на хора на едно място, не може да се каже, че няма проблем от събирането на нашите стадиони на големи групи хора, които са във физически контакт помежду си, подчерта доц. Околийски.

По думите му КПП-тата не са най-ефективната мярка за борба със заразата.

До този момент България се справяше много добре. Не мисля, че и в момента страната ни е опасна дестинация, въпросът е да покажем на света, че сме много съзнателни и надеждни откъм превенцията хора, каза още доц. Михаил Околийски.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9631  Тризнаци дали позитивен резултат за COVID-19 в деня на раждането си Тризнаци дали позитивен резултат за COVID-19 в деня на раждането си  22 нови случая на ковид в Китай, 13 от които в Пекин 22 нови случая на ковид в Китай, 13 от които в Пекин  Потвърдените случаи на COVID-19 в Германия набъбнаха с 503 Потвърдените случаи на COVID-19 в Германия набъбнаха с 503
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР