105 души се натровиха от Макдоналдс“ в САЩВластите в Съединените

...
105 души се натровиха от Макдоналдс“ в САЩВластите в Съединените
Коментари Харесай

105 души се натровиха от „Макдоналдс“ в САЩ
Властите в Съедин

105 души се натровиха от „ Макдоналдс “ в Съединени американски щати
Властите в Съединените американски щати проверяват стотици случаи на заразяване с циклоспороза, част от които по всяка възможност са свързани с визити на веригата за бързо хранене „ Макдоналдс “, оповестяват здравните служби на щатите Илинойс и Айова.

90 души са се разболели в Илинойс от средата на май, а в прилежаща Айова броят им е 15 от края на юни. Властите в Илинойс означават, че „ предварителното следствие откри връзка с потреблението на салати, приготвени за веригата „ Макдоналдс “ “.

Здравните служби акцентират, че представители на „ Макдоналдс “ им оказват цялостно подпомагане и са поели ангажимент да извадят от менюто салатите, за които има подозрения.

През последните няколко години в Съединени американски щати са бяха регистрирани голям брой случаи на заразяване с циклоспороза след консумация на зеленчуци или малини.

Здравните служби в Илинойс успокояват хората, че заболяването „ не се предава от човек на човек “. Симптомите нормално се демонстрират седмица след заразяването. Към тях спадат: диария, изнемощялост, липса на вкус, гадене и температура. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР