Йордански журналист беше арестуван, тъй като публикувал на сайта си

...
Йордански журналист беше арестуван, тъй като публикувал на сайта си
Коментари Харесай

Арестуваха журналист, публикувал информация за ваксината срещу коронавируса

Йордански журналист беше арестуван, тъй като публикувал на сайта си информация, че ваксината срещу коронавируса е пристигнала в кралството и висши представители на властта вече са ваксинирани, предаде Франс прес, като се позова на съдебен източник.

Прокурорът към Съда за държавната сигурност нареди в четвъртък ареста на журналиста Джамал Хадад, редактор на информационния сайт АлУакаай ( " събитията " на арабски), тъй като писал, че висши правителствени представители са били ваксинирани срещу COVID-19, каза за АФП източникът, поискал да запази анонимност.

Журналистът е обвинен в застрашаване на националната сигурност, предизвикване на размирици и нарушаване на обществения ред. Прокуратурата е решила той да остане в ареста за 15 дни, докато бъде заведено дело срещу него.

Във вторник сайтът публикувал статия, в която се задава въпросът дали ваксината на " Пфайзер " не е пристигнала тайно в страната, при положение че висши чиновници от йорданското правителството са били ваксинирани.

Източник, близък до семейството на Хадад, каза днес за АФП, че снощи журналистът е бил откаран в болница заради високо кръвно налягане.

В комюнике Съветът към профсъюза на йорданските журналисти заяви, че арестуването на Хадад накърнява имиджа на Йордания и призова журналистът да бъде незабавно освободен.

Съветът заяви също, че Съдът за държавна сигурност няма компетенции да отсъжда по дела, свързани със свободата на словото, и настоя делото да се гледа от гражданските съдилища.

В Йордания са регистрирани над 285 000 заразени с коронавируса и 3711 починали.

В средата на месеца кралството одобри ваксината на компании " Пфайзер " и " Бионтех ", но генералният секретар по епидемиологичните въпроси към здравното министерство Уаел Ал Хаяджне съобщи в сряда, че се очаква ваксините да пристигнат в страната в края на януари или началото на февруари, отбелязва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17385  Училищата в Гърция може да отворят на 8 януари Училищата в Гърция може да отворят на 8 януари  Над 15 000 проби за ковид са направени на водачи на камиони в Англия Над 15 000 проби за ковид са направени на водачи на камиони в Англия  Блокираните български тирове напуснаха Англия Блокираните български тирове напуснаха Англия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР