Испанският министър на здравеопазването Салвадор Ия ще напусне утре поста

...
Испанският министър на здравеопазването Салвадор Ия ще напусне утре поста
Коментари Харесай

Насред пандемията здравният министър на Испания се оттегля

Испанският министър на здравеопазването Салвадор Ия ще напусне утре поста си, за да се включи в надпреварата за регионалните избори на 14 февруари в Каталуния, съобщи кабинетът на испанския премиер Педро Санчес, цитиран от Ройтерс.

,,Салвадор Иля започва днес последните си 24 часа начело на министерството. Утре ще бъде последното му участие в правителствено заседание и ще бъде обявен приемникът му``, заяви премиерската канцелария.

Самият Ия, който отговаряше за борбата срещу коронавируса в Испания, беше обявил още отпреди това, че ще се кандидатира на изборите в родната си Каталуния и ще се оттегли от министерския пост, щом същинската предизборна кампания там започне.

Испания е една от най-тежко засегнатите европейски страни от пандемията с близо 2,5 милиона диагностицирани случая на заразяване и официален брой на жертвите към петък от 55 441 души, припомня БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18803  Учени се отхвърлиха да създават ваксина против COVID-19, умориха се Учени се отхвърлиха да създават ваксина против COVID-19, умориха се  Русия с максимален спад на инфектираните с ковид от ноември Русия с максимален спад на инфектираните с ковид от ноември  Намалява броят на дейните случаи на ковид в Северна Македония Намалява броят на дейните случаи на ковид в Северна Македония
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР