Испанските власти продължават днес да връщат ограниченията на някои места

...
Испанските власти продължават днес да връщат ограниченията на някои места
Коментари Харесай

Испания въвежда нови ограничения заради увеличаването на случаите на зараза с коронавируса

Испанските власти продължават днес да връщат ограниченията на някои места в страната в опит да спрат появата на нови случаи на коронавирусната зараза, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10618
В областта Мурсия се затварят дискотеките и баровете без тераси, обяви областният управител Фернандо Лопес Мирас.

Той добави, че се забраняват и събиранията на над 15 души. Дневните центрове за възрастни хора също се затварят. Ограничават се посещенията в някои старчески домове.

Подобна мярка през уикенда въведе и Страната на баските.

В петък правителството на Каталуния призова жителите на Барселона и на предградията на града да не излизат освен по неотложни причини. През уикенда мярката беше въведена и за други населени места в областта.

За миналата седмица в Испания бяха регистрирани 5700 нови случая на зараза срещу по-малко от 3000 случая през предходната седмица. Заради нарастващия брой заразени почти всички испански области, с изключение на Мадрид, затегнаха мярката за задължително носене на маски на обществени места. Съгласно новите разпоредби маските трябва да се носят дори и ако препоръчителната дистанция между хората може да се спази. В противен случай ще се налагат глоби.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10618  Още двама пациенти с COVID-19 са умряли в болничното заведение в Добрич Още двама пациенти с COVID-19 са умряли в болничното заведение в Добрич  Правителството ще заседава онлайн поради Covid-19 в Министерски съвет Правителството ще заседава онлайн поради Covid-19 в Министерски съвет  Албания затваря нощните заведения и нощните клубове поради COVID-19 Албания затваря нощните заведения и нощните клубове поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР