Иран въведе глоби за нарушения на противоепидемичните правила и наложи

...
Иран въведе глоби за нарушения на противоепидемичните правила и наложи
Коментари Харесай

Иран въведе глоби за нарушения на противоепидемичните правила

Иран въведе глоби за нарушения на противоепидемичните правила и наложи нови ограничения с цел възпиране на разпространението на коронавируса, предаде ДПА.

Засега глоби ще се налагат само в столицата Техеран, но впоследствие и в цялата страна, каза по телевизията президентът Хасан Рохани. Който е без маска или не спазва социална дистанция на публични места ще трябва да плати между половин и два милиона риала (1,7-6,7 щатски долара). Глобата за юридически лица е от 3 до 10 милиона риала.

От вчера хората в цялата страна са длъжни постоянно да носят маски, когато излизат домовете си, вкл. на открито и в обществения транспорт. Статистически данни сочат, че в Иран на всеки 20-25 секунди бива регистриран нов носител на коронавируса. Снощи бе съобщено, че вицепрезидентът Мохамад Багер Ноубахт, който отговаря за планирането и стратегическия контрол, е заразен.

По данни на иранското здравно министерство близо 500 хиляди души са били заразени от началото на епидемията, а над 28 хиляди са починали във връзка с респираторното заболяване COVID-19.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13083  Белият дом: Тръмп към този момент не е риск за предаване на вируса на други лица Белият дом: Тръмп към този момент не е риск за предаване на вируса на други лица  По няколко хиляди са новите случаи на COVID-19 в Латинска Америка По няколко хиляди са новите случаи на COVID-19 в Латинска Америка  448 са новите случаи на COVID-19 у нас 448 са новите случаи на COVID-19 у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР