Институтът „Паул Ерлих” за първи път даде одобрение за клиничното

...
Институтът „Паул Ерлих” за първи път даде одобрение за клиничното
Коментари Харесай

Германия започва първото клинично тестване на ваксина срещу COVID-19

Институтът „ Паул Ерлих” за първи път даде одобрение за клиничното тестване на потенциална ваксина срещу коронавируса в Германия, съобщи сп. „ Дер Шпигел”.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6030
Базираната в Майнц компания Biontech получава одобрение да тества активната си съставка върху здрави доброволци.

Вирусолог прогнозира кога най-рано ще има ваксина срещу COVID-19

Biontech си сътрудничи с фармацевтичната компания Pfizer за разработването на ваксината. Според института „ Паул Ерлих” първоначално ваксината трябва да се тества на около 200 здрави хора на възраст между 18 и 55 години.

В следваща фаза се планира да се даде ваксината на около 500 души, които принадлежат към рисковата група в случай на болест COVID-19: хора на възраст над 55 години, някои от които също имат предишни заболявания. Учените ще проверят дали участниците образуват антитела срещу Sars-CoV-2.

Съвместимостта на ваксината беше предварително тествана в експерименти върху мишки.

При експериментите с животни учените получават разбиране за това, каква доза е вероятно необходима и дали ваксината трябва да се прилага веднъж или два пъти.

На тези въпроси ще се отговори по-подробно в клиничното изпитване, което сега започва.

От института „ Паул Ерлих” предполагат, че за това проучване ще са необходими поне три до пет месеца. Трябва да има сигурност коя доза е правилна и колко поносима е ваксината, преди да започнете по-голямо, последващо клинично изследване. Шефът на Biontech Угур Сахин очаква първите резултати от проучването в края на юни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6030  Австралия желае интернационално следствие на пандемията от ковид Австралия желае интернационално следствие на пандемията от ковид  Европейски Съюз дава 3 милиарда евро на 10 страни за битка с последствията от пандемията Европейски Съюз дава 3 милиарда евро на 10 страни за битка с последствията от пандемията  Центърът за психично здраве в Русе оказва помощ на хората в изолираност Центърът за психично здраве в Русе оказва помощ на хората в изолираност
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР