Имунитетът срещу коронавирус, предизвикан от ваксината Спутник V, разработена от

...
Имунитетът срещу коронавирус, предизвикан от ваксината Спутник V, разработена от
Коментари Харесай

Спутник V може да предпазва от COVID-19 повече от 2 години

Имунитетът срещу коронавирус, предизвикан от ваксината " Спутник V ", разработена от Изследователския институт по епидемиология и микробиология " Гамалея ", може да продължи повече от две години, заяви директорът на института Александър Гинцбург, предаде БНР.

Въпросът обаче все още е " предмет на нашето по-нататъшно проучване ", каза той пред репортери на пресконференция.

Коментирайки резултатите от проучването " Спутник V ", публикувано от медицинското списание The Lancet, Гинцбург отбеляза, че ефективността на ваксината е " приблизително еднаква " при различните възрастови групи. " Не са открити сериозни усложнения сред почти 30 000 субекта, с изключение на тези незначителни странични ефекти, които са били регистрирани в първата и втората фаза на проучването ", уточни още той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19223  Белгия обмисля законодателни промени за възбрана на износа на медикаменти Белгия обмисля законодателни промени за възбрана на износа на медикаменти  Словения: Ситуацията с ковид не се усъвършенства Словения: Ситуацията с ковид не се усъвършенства  Разкриха данни за Спутник V Разкриха данни за Спутник V
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР