Имунитетът към новия коронавирус в Чехия се постига твърде бавно,

...
Имунитетът към новия коронавирус в Чехия се постига твърде бавно,
Коментари Харесай

Чехите развиват твърде бавно имунитет към новия коронавирус

Имунитетът към новия коронавирус в Чехия се постига твърде бавно, като вероятно не повече от 4-5 процента са го развили, каза чешкото здравно министерство, след като миналия месец започна масово тестване за антитела, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7318
Според предварителни резултати от изследването равнищата на имунитет вероятно са по-ниски в двата най-големи града, Прага и Бърно. Открити са 107 заразени при 26 549 тествани, което го прави едно от най-големите изследвания в Европа.

Чехия, с население 10,7 милиона души, бе една от първите страни в Европа, които наложиха ограничения на пътуванията и влизането на чужденци и затвориха повечето магазини и ресторанти през март.

От 11 май в Чехия отпадат редица забрани

Страната сега поетапно отменя ограниченията си, а здравният министър Адам Войтех заяви, че изследването няма да промени този график.

По преценка на изследването заразените с вируса хора, които не проявяват симптоми, е в диапазона между 27 и 38 процента.

Чехия разработва ваксина срещу коронавируса

В страната са потвърдени 7899 заразени с вируса, много по-малко, отколкото в западноевропейските й съседки. Над половината са оздравели, а 258 са починали.

Към тази сутрин продължават да са заразени 3624 души. Среднодневният брой на нови заразени от 22 април е под 100 души с изключение на един ден от този период.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7318  Над 200 умряли от COVID-19 в Испания за 24 часа Над 200 умряли от COVID-19 в Испания за 24 часа  Парламентът на Испания ще гласоподава през днешния ден дали да удължи Парламентът на Испания ще гласоподава през днешния ден дали да удължи " положението на паника " поради новия ковид  Заведенията отвориха порти, чакат своите клиенти

Заведенията отвориха порти, чакат своите клиенти
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР