Имунизационната кампания срещу COVID -19 в област Ловеч започва утре/

...
Имунизационната кампания срещу COVID -19 в област Ловеч започва утре/
Коментари Харесай

Пристигнаха ваксините за Ловешка област

Имунизационната кампания срещу Коронавирус -19 в област Ловеч започва утре/ 29 декември/ едновременно в градовете Ловеч и Троян, от 10.00 часа, както и в Тетевен и Луковит - от 11 часа. Това съобщават от областната администрация.

В рамките на два дни ще бъдат обхванати общо 100 лица медицински и помощен персонал от ковид-структурите на болниците и филиалите на Спешна медицинска помощ, като най-рискова група от заразяване. Вече са пристигнали в Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч 100 дози, при стриктно спазване на хладилната верига и температурно съхранение от 2-8 градуса. Те са разпределени и ще бъдат предоставени в Имунизационните кабинети на болниците в четирите града, като количества са на базата на заявилите желание за ваксиниране медицински специалисти и санитари.

За МБАЛ " Проф. д-р Параскев Стоянов " в Ловеч са 30 дози, 15 дози са за филиалите на Спешна медицинска помощ в града. На МБАЛ- Троян, ще бъдат предоставени 20 дози, а пет на желаещи от Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в града. За МБАЛ-Тетевен, ще бъдат транспортирани 20 дози, а за МБАЛ - Луковит - 10 дози.

Първите ваксинирани медици в Ловеч ще са д-р Илияна Казакова, управител на Медицински център - Ловеч, д-р Николай Дяков, началник на Спешно отделение, и Цветомира Шонова, медицинска сестра в ОАИЛ. РЗИ ще проведе първоначален инструктаж на медицинските лица в имунизационните кабинети. Създадена е организация по места и график за имунизиране на 29 и 30 декември, когато ще приключи имунизирането на първите 100 души в област Ловеч с първа доза от ваксината. Втората доза от ваксината ще се приложи след 21 дни, добавят от областната администрация.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17473  1/3 от личния състав на най-голямата плевенска болница е изявил предпочитание да се имунизира 1/3 от личния състав на най-голямата плевенска болница е изявил предпочитание да се имунизира  Руската ваксина против COVID-19 идва в Сърбия до края на годината Руската ваксина против COVID-19 идва в Сърбия до края на годината  Пристигнаха първите ваксини против COVID-19 в област Русе Пристигнаха първите ваксини против COVID-19 в област Русе
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР