Имунизационната кампания срещу COVID-19 у нас започва на третия ден

...
Имунизационната кампания срещу COVID-19 у нас започва на третия ден
Коментари Харесай

Пристигат първите ваксини срещу COVID-19 у нас

Имунизационната кампания срещу COVID-19 у нас започва на третия ден на Коледа, Стефановден - 27 декември.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде заповед за това. Първите 10 000 дози ваксини на Пфайзер-Байонтек вече пътуват от Белгия към България.

Имунизацията срещу COVID-19 е препоръчителна и безплатна и се поставя по желание се казва ясно в заповедта на здравния министър.

Имунизацията ще се извършва съгласно изискванията, посочени в чл. 11 от Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България, и след изразено информирано съгласие на лицето или законния представител на лицето чрез подпис в амбулаторния лист, който общопрактикуващият лекар издава за проведения преглед, и поставяне на ваксината или чрез подписване на бланка за информирано съгласие.

Кампанията по ваксинирането се организира от регионалните здравни инспекции, а имунизациите се извършват от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, регионални здравни инспекции, от лекари в специализирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната и от нарочно създадени за целта имунизационни мобилни екипи.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17344  Турция ще изисква от другата седмица негативен тест за ковид от всички идващи пасажери Турция ще изисква от другата седмица негативен тест за ковид от всички идващи пасажери  В Италия и Гърция дойдоха първите ваксини на В Италия и Гърция дойдоха първите ваксини на " Пфайзер " и " Байонтек "  Кралица Елизабет II: Тази година доста хора желаят просто прегръдка за Коледа Кралица Елизабет II: Тази година доста хора желаят просто прегръдка за Коледа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР