Има нов количествен тест, който измерва антителата след COVID-19. При

...
Има нов количествен тест, който измерва антителата след COVID-19. При
Коментари Харесай

Д-р Ирена Иванова: Това, че някой няма антитела не означава, че е беззащитен

Има нов количествен тест, който измерва антителата след COVID-19. При всеки е различно, но нашите наблюдения са, че хора, които са го карали леко - са в ниския регистър на антитела. При хората, които са били хоспитализирани, сме засичали титър до 22 000, което е от високия регистър. Има значени и полът, защото мъжете по-тежко карат вируса. Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Ирена Иванова, началник на клинична лаборатория в " Св. Иван Рилски ".

" Има и пациенти, които са изкарали COVID-19, но имат антителата за много кратко време. Това, че има нисък титър не означава, че те са беззащитни, защото все пак има и клетъчен имунитет. Оптимист съм, че нашата популация е по-защитена ", смята още тя.

По думите ѝ антителата са обективното доказателство, че имаме отговор срещу нахлуването на вируса.

На въпрос дали, ако един човек има антитела трябва да се ваксинира, тя заяви, че ако може да се предпази - ще го направи. " Но при естествено изграден имунитет не виждам смисъл да се прави ваксина. Трябва да изчакат такива хора ", смята тя.



Д-р Иванова заяви, че месец след боледуване би препоръчала състоянието да се следи и да се правят прегледи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18361  Над 350 учители в Търговищко желаят да се имунизират Над 350 учители в Търговищко желаят да се имунизират  Pfizer: Имаме задоволително ваксини за втората доза на американците Pfizer: Имаме задоволително ваксини за втората доза на американците  Испания записва нови върхове при новите случаи на ковид Испания записва нови върхове при новите случаи на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР