Има недостиг на направления за тестване за коронавирус, каза на

...
Има недостиг на направления за тестване за коронавирус, каза на
Коментари Харесай

РЗИ - Благоевград: Има недостиг на направления за тестване за коронавирус

Има недостиг на направления за тестване за коронавирус, каза на брифинг д-р Веселка Мончева от Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Ежедневно от здравната инспекция се дават между 80 и 90 направления, посочи тя и допълни, че броят вече ще бъде намален и ще бъдат давани само за хора с оплаквания. Практиката показва, че хората без оплаквания са с отрицателни тестове, допълни тя.



От началото на пандемията досега от РЗИ-Благоевград са направени тестове на около четири хиляди души, каза още д-р Веселка Мончева. Това са както хора с оплаквания, така и контактни лица.

В последните дни броят на положителните за коронавирус лица в област Благоевград драстично се увеличи. За изминалото денонощие случаите са 91. Въпреки това в Благоевградско на този етап не се предвижда предприемане на по-драстични мерки, посочи д-р Мончева и допълни, че за затваряне на определени дейности решават кметовете по общини. На места са затворени общинските пазари, а преди няколко седмици заради увеличаване на броя заболели в общините Белица и Якоруда кметовете са издали заповеди, с които се забраняват всякакви семейни тържества, каза д-р Мончева.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13346  Откриха дарителска сметка за закупуване на PCR проби в болничното заведение в Търговище Откриха дарителска сметка за закупуване на PCR проби в болничното заведение в Търговище  Шефът на БЛС скочи на доцент Мангъров: На неговата съвест лежи, че огромна част от обществото е комплицирано

Шефът на БЛС скочи на доцент Мангъров: На неговата съвест лежи, че огромна част от обществото е комплицирано  В област Благоевград са приети в болница 152 пациенти с COVID-19 В област Благоевград са приети в болница 152 пациенти с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР