Имам уверението, че във финалния вариант градинката на „Св. Седмочисленици”

...
Имам уверението, че във финалния вариант градинката на „Св. Седмочисленици”
Коментари Харесай

Шефът на СОС обясни как ще изглежда градинката на „Св. Седмочисленици” след ремонта

Имам уверението, че във финалния вариант градинката на „ Св. Седмочисленици” в столицата ще изглежда по коренно различен начин. Това каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

В момента е сиво на фона на сиво, няма как да го оценим, заяви той, като допълни, че ще изглежда различно с градска мебел и озеленяване.

Според него определени политически сили правят опити да използват един незавършен ремонт като политически асансьор, за да привлекат вниманието върху себе си. Лесно е да отидеш на строителна площадка и да посочиш определени дефекти, коментира той пред bTV.

Герджиков подчерта, че през 2013 г. е направен е направен архитектурен конкурс и в комисията са участвали множество архитекти. Те са класирали на първо място архитектурното студио, което в момента осъществява проекта.

Още на това ниво, когато няма работен проект, но има идейни проекти, ясно е записано – предвижда се подмяна на асфалтовата настилка в градинката на „ Св. Седмочисленици” с бетонни павета в 3 нюанса, категоричен беше Елен Герджиков.

Ремонтът на „ Граф Игнатиев” е с цена около 240 – 250 евро на кв. м, каза още той.

По думите му в началото на ноември трамваят би трябвало да бъде пуснат. Има известно забавяне поради проблеми с инфраструктурата отдолу и поради дъждовете в началото на лятото, призна председателят на СОС.

Крайният срок за завършването на цялата зона е краят на март. До края на ноември – началото на декември, докато времето позволява, ще се прави нещо, а през зимата дейностите ще бъдат преустановени. Има време до края на март да се поправят всички неща и тогава ще ги гоним за всеки ден, за всеки квадратен метър, за всеки лев, каза още шефът на СОС.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР