Източноафриканската държава Бурунди не се плаши от върлуващия по целия

...
Източноафриканската държава Бурунди не се плаши от върлуващия по целия
Коментари Харесай

Африканската държава Бурунди не се плаши от коронавируса и продължава първенството

Източноафриканската държава Бурунди не се плаши от върлуващия по целия свят коронавирус и ще продължи да провежда футболното си първенство, се казва в съобщение на Федерацията по футбол на страната след среща с клубовете днес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4264
Първенството на Бурунди е едно от общо четирите по целия свят, което не спира въпреки пандемията и кризата.

Над 300 жертви на COVID-19 в Африка

След консултации със здравния министър на страната Тадеус Ндикумана, Генералната асамблея на футболната централа взе решение мачовете в първа и втора дивизия да се провеждат, като се вземат предвид необходимите хигиенни мерки, се казва още в съобщението на централата, след като около три часа е продължило съвещанието. На него е било обсъждано какво да се прави в Бурунди на фона на кризата в световен мащаб, предизвикана от COVID-19.

Освен Бурунди, другите три държави, в които първенствата не са спрели, са Беларус, Никарагуа и стартиралата вчера лига на Таджикистан, предаде БТА.

Футболът в Бурунди преживява сериозен прогрес, след като миналата година за първи път в своята история националната формация участва на финалите за Купата на Африка. До края на сезона има три кръга и той трябва да завърши на 25-и април, тъй като след това става много горещо.

За момента начело в класирането е Льо Месажер Нгози с 55 точки, пред Мусонгати с 51 и мач по-малко и Динамик с 42.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4264  Демократите в Съединени американски щати провеждат виртуален конгрес за установяване на претендент за президент? Демократите в Съединени американски щати провеждат виртуален конгрес за установяване на претендент за президент?  Австрия записва по-голям брой оздравели, в сравнение с инфектирани с ковид за денонощие Австрия записва по-голям брой оздравели, в сравнение с инфектирани с ковид за денонощие  Британската централна банка няма да печата пари, с цел да финансира битката с ковид Британската централна банка няма да печата пари, с цел да финансира битката с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР