Изследване на две форми на ваксина срещу новия коронавирус, разработени

...
Изследване на две форми на ваксина срещу новия коронавирус, разработени
Коментари Харесай

Започнаха клинични изпитания на руска ваксина срещу COVID-19

Изследване на две форми на ваксина срещу новия коронавирус, разработени от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология " Гамалея " към руското здравно министерство, започнаха днес в Русия, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9439
В изпитанията взимат участие две групи доброволци по 38 човека всяка.

Немската компания CureVac получи одобрение да тества коронавирусна ваксина върху хора

Тестват се две форми на ваксината - течна и лиофилизирана в две медицински учреждения в Москва. Ваксината под формата на разтвор за вътрешен прием ще бъде изпробвана във военната болница " Бурденко ". Другата, под формата на прах за приготвяне на разтвор за вътрешен прием, ще се тества в Сеченовския университет.

Участниците в изпитанията в продължение на две седмици са били настанени в санаториуми под медицинско наблюдение. На всеки от тях е била предоставена пълна информация за процедурата, за възможните ползи и рискове а също за неудобствата, свързани с изпитанията.

Първите доброволци ще бъдат ваксинирани на 18 и 19 юни. Но преди това те ще са преминали през тестове с анализ на кръв, урина, през проверка за хронични заболявания, ХИВ-инфекции, хепатит и коронавирусна инфекция.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9439  Ново огнище на ковид в Португалия Ново огнище на ковид в Португалия  Пекин е под обсада от COVID-19, стартира всеобщо тестване Пекин е под обсада от COVID-19, стартира всеобщо тестване  Броят на умрелите от COVID-19 в Швеция трансферира прага от 5000 души Броят на умрелите от COVID-19 в Швеция трансферира прага от 5000 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР