Идеята на ваксините е създаването на имунен отговор срещу даден

...
Идеята на ваксините е създаването на имунен отговор срещу даден
Коментари Харесай

Проф. Сорен Хайрабедян: Не се самолекувайте, ваксинирането ще спре COVID-19

Идеята на ваксините е създаването на имунен отговор срещу даден вирус. При боледуване само част от хората изграждат антитела и имунитет, при други заболяването протича тежко. Ваксинирането е начин да имаме имунитет и чрез него заболяването да протича леко или да не се разболяваме въобще. Това заяви в ефира на bgonair проф. Сорен Хайрабедян от Института по биология и имунология към БАН по повод пандемията от коронавирус и ситуацията у нас.

" Няма медицинска технология в света, която да е безопасна за всички. Човечеството се е избавило от много смъртоносни болести благодарение на ваксините ", добави още той.

Имунологът подчерта, че имаме средна смъртност спрямо останалите ни познати вируси - има такива при които смъртността е над 50%. По думите му, ако човек е стигнал до апаратно дишане, то организма му няма много възможности и трябва да бъдат лекувани чрез плазма и друг вид по-скъпи лечения.



" Не трябва да се самолекувате. Защото в болниците лекарите виждат каква е клиничната картина на пациента, придружаващите заболявания и знаят какво и как трябва да се приема. Обикновено антибиотици се изписват на става дума с подтисната имунна система. Самолечението на антибиотик крие риск от създаването на една резистентност към него ", добави още той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15144  Прокудената от съселяните си санитарка остава в Коронавирус отделението Прокудената от съселяните си санитарка остава в Коронавирус отделението  Теменужка Петкова: Надяваме се на това скоро да има ваксина Теменужка Петкова: Надяваме се на това скоро да има ваксина  Китай заяви за 15 нови случая на COVID-19 за последното денонощие Китай заяви за 15 нови случая на COVID-19 за последното денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР