Знаете ли кое е общото между Мона Лиза, Бриджит Бардо,

...
Знаете ли кое е общото между Мона Лиза, Бриджит Бардо,
Коментари Харесай

Заради хиляди долари в САЩ полудяха по българина Хубен

Знаете ли кое е общото между Мона Лиза, Бриджит Бардо, Елвис Пресли, българска гроздоберачка и Мадарския конник? Отговорът на този въпрос е: българският художник Хубен Черкелов.

Хубен Черкелов
Артистът, който от 18 години живее и работи в Щатите е в България с изложбата си " The World Щатски долар yours ", в която можем да видим изображенията на хартиени пари и монети, интерпретирани като картини.

Картините на Черкелов са изключително високо ценени, а някои от произведенията му достигат цена от 100 000 долара.

Изображенията, които виждаме върху парите понякога разказват интересни истории.

Така например Мона Лиза се появява върху валутата в Коста Рика, вероятно, за да бъдат привлечени повече туристи. Дали това се е случило - не можем да знаем, но друг интересен случай е този на отчаяно влюбен фен на Бриджит Бардо.
Той създава банкнота с нейния образ, с цел да я увековечи. Банкнотата нямала никаква стойност. Може би освен емоционалната.

Хубен Черкелов е роден през 1970 година в Кърджали. Завършва Националната художествена академия и след 2000 година се мести в Щатите.

Неговите картини са високо ценени и освен в частни колекции, те са намирали място в Музея на изкуствата " Бронкс " (Ню Йорк) и музея " Бдогън " във Флорида.

Изложбата " The World Щатски долар yours " може да бъде видяна до 30 март в галерия " Оборище 5 ", а входът е свободен.



Източник: Нова телевизия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР