Здравното министерство на Бразилия съобщи за 1092-ма починали с коронавирус

...
Здравното министерство на Бразилия съобщи за 1092-ма починали с коронавирус
Коментари Харесай

Бразилия отчете над 1000 мъртни случая от COVID-19 за ден

Здравното министерство на Бразилия съобщи за 1092-ма починали с коронавирус през последното денонощие. Броят на смъртните случаи, свързани с вируса надхвърлят 1000 за първи път от 30 септември, предаде Франс прес.

Най-голямата държава в Латинска Америка е в разгара на втората вълна на пандемията. Починалите вследствие на Ковид-19 са общо 184 827, а потвърдените случаи на заразяване са 7 110 434.

Броят на новите заразени за денонощието също е висок - 69 826 души - и е близо до регистрирания в сряда рекорд от 70 574 души.

От ноември страната с 212 милиона жители отчита ръст както в броя на заразените, така и при смъртните случаи, а много специалисти се опасяват, че ситуацията ще се влоши след празниците в края на годината.

Положението е още по-обезпокоително поради широко критикувания закъснял имунизационен план и очертаващия се хаос при ваксинацията.

Здравното министерство предвижда да имунизира най-малко 70 процента от населението (близо 150 милиона души) за 16 месеца, но крайнодесният президент на страната Жаир Болсонаро, който не престава да омаловажава пандемията, хвърли в смут населението, заявявайки, че няма да се ваксинира, допълва БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16939  Мащабна стерилизация в Бургас поради взрива на COVID-19 Мащабна стерилизация в Бургас поради взрива на COVID-19  Европейски Съюз взема решение за имунизацията на Moderna на 6 януари Европейски Съюз взема решение за имунизацията на Moderna на 6 януари  Броят на инфектираните с COVID-19 в Литва надвиши 100 хиляди души Броят на инфектираните с COVID-19 в Литва надвиши 100 хиляди души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР