Засега нещата са под контрол. Бъдещето на оперативния щаб ще

...
Засега нещата са под контрол. Бъдещето на оперативния щаб ще
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: COVID-19 е устойчив, но не минава през маските и дезинфектантите

Засега нещата са под контрол. Бъдещето на оперативния щаб ще е да сме едни информатори. България засега е един малък остров, който задържа броя на случаите на COVID-19. Това заяви директорът на болница „ Пирогов “ проф. Асен Балтов в предаването „ Неделята “ по Нова телевизия.

Той даде за пример Унгария, където случаите са в пъти по-високи. Това показва, колко е лошо нещата да се изпуснат от контрол.

„ Направеното от ген. Мутафчийски беше изключително полезно, за да ограничи заразата “, смята проф. Балтов.

„ Ние сме застаряваща нация и имаме изключително високо ниво на сърдечно-съдовите заболявания. Тоест, когато имаме едно увредено общество, неминуемо ситуацията се усложнява с COVID-19. Друга причина за високата смъртност е, че много късно пациентите търсят лекарска помощ. Той подчерта, че в момента никой не иска пари за тестове в болниците “, обясни началникът на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ".

„ През октомври мисля, че ще задържим едно плато. Не мисля, че ситуацията ще е тежка. Не смятам, че ще се увеличат случаите на коронавируса в болниците, въпреки започването на учебната година. За да се постигне това е нужно да се запази контролът и хигиената “, подчерта проф. Балтов.

„ Вирусът го има, той е усточив. COVID-19 не е станал по-силен, не минава през маските и дезинфектантите. Очаквам ситуацията да се усложни през зимните месеци “, посочи той и увери, че болниците са готови да поемат новите случи за шест месеца напред.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12593  В щата Виктория разхлабват ограничаващите ограничения след понижаване на броя на инфектираните с COVID-19 В щата Виктория разхлабват ограничаващите ограничения след понижаване на броя на инфектираните с COVID-19  Еврокомисарят по опазването на здравето се самоизолира поради непосредствен контакт с притежател на COVID-19 Еврокомисарят по опазването на здравето се самоизолира поради непосредствен контакт с притежател на COVID-19  Пластмасовите щитове не са ефикасна отбрана против COVID-19 Пластмасовите щитове не са ефикасна отбрана против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР