Засега здравната система има големи възможности по отношение на болничните

...
Засега здравната система има големи възможности по отношение на болничните
Коментари Харесай

Д-р Пенков: Правителството предприе мерки, остава само да ги спазваме

Засега здравната система има големи възможности по отношение на болничните легла, но има умора у колегите, въпреки която те продължават да са на работа. Така че легла има, въпросът е хората да не прегорят, но засега издържат като истински бойци – имат дух. Това сподели в студиото на " Тази сутрин " в ефира на bTV заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

,,Да, имаме нужда от помощ, поради което искаме да се мобилизират студентите от медицинските университети, за да се грижат за пациентите. Разбира се, нови средства се предвиждат и за догодина – става дума за 1000 лева за колегите, които са на първа линия``, обясни д-р Пенков.

Той уточни, че за възнагражденията ще има определени критерии.

Има определени критерии, които се отчитат, за да може да се получат средства. Ако са приели много болни и парите ще са много. Трябва да участваш почти непрекъснато в процеса по лечение на пациенти с Коронавирус, посочи заместник здравният министър.

,,Числата са притеснителни и точно затова правителството и министърът взеха мерки. Въпросът е само да ги спазваме. Естествено, не можем винаги да спазваме дистанция. Затова, ако сме по-близко един до друг, трябва да ползваме маски``, коментира д-р Пенков рязкия ръст на новозаразени у нас.

По думите му ваксини за грип има и те са при общопрактикуващите лекари, а тяхната бройка е с 50% по-голяма в сравнение с миналата година.

Що се касае до ваксината за COVID-19, д-р Бойко Пенков обяви, че се очаква до 3-4 месеца да бъде регистрирана първата ваксина в Европейската агенция по лекарствата на компанията АстраЗенека.

България има договорени 2,5 млн. ваксини и те ще бъдат безплатни за всички, които имат нужда,подчерта в заключение заместник-министърът на здравеопазването.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13672  Ангел Кунчев: Може да стигнем до 5-6000 инфектирани дневно Ангел Кунчев: Може да стигнем до 5-6000 инфектирани дневно  Ричард Алибегов: Няма отрасъл в България, който би издържал второ затваряне Ричард Алибегов: Няма отрасъл в България, който би издържал второ затваряне  Малта вкарва условие за негативен PCR тест за идващите от България Малта вкарва условие за негативен PCR тест за идващите от България
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР