Започна реорганизация на болниците в София поради нарасналия брой на

...
Започна реорганизация на болниците в София поради нарасналия брой на
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Никой няма да бъде връщан или размотаван от болниците

Започна реорганизация на болниците в София поради нарасналия брой на желаещите да проверят дали са инфектирани с COVID-19. Това каза на редовния брифинг за разпространението на COVID-19 у нас директорът на " Пирогов " проф. д-р Асен Балтов.

Тази реорганизация продължава и всеки който е успял да обособи етаж или отделение, го пуска в действие. До края на седмицата в София може би ще имаме около 3000 легла за средно тежки случаи и около 400 легла за интензивно лечение, добави той.

Никой няма да бъде връщан или размотаван, но не може и веднага едно отделение да се преобразува. Самото преобразуване изисква време, посочи проф. Балтов.

Благодаря на кмета на София г-жа Фандъкова, че бяха разкрити Коронавирус зоните, които да облекчат останалите лечебни заведения. На този етап антигенният тест не е меродавен за нашата информационна система и трябва да се препотвърди от PCR тест. Ако човек не иска да направи това, трябва да се самоизолира, защото инфекцията не трябва да се разпространява, отбеляза директорът на " Пирогов ".

От следващата седмица организацията ще бъде на съвсем друго ниво. Натискът през последната седмица намалява, тъй като се разкриват още центрове за пациенти с Коронавирус, каза още проф. Асен Балтов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14843  Доц. Мангъров: Най-доброто е това, че страната не се затвори Доц. Мангъров: Най-доброто е това, че страната не се затвори  COVID-19 погуби млад мъж на 24 година, за който няма данни за други болести COVID-19 погуби млад мъж на 24 година, за който няма данни за други болести  НА ЖИВО: Продължава ли натискът върху Спешната помощ? НА ЖИВО: Продължава ли натискът върху Спешната помощ?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР