Започна и ваксинацията срещу COVID-19 на педагогическия и непедагогическия персонал

...
Започна и ваксинацията срещу COVID-19 на педагогическия и непедагогическия персонал
Коментари Харесай

Ваксинират персонала от учебните заведения в Хасковско

Започна и ваксинацията срещу COVID-19 на педагогическия и непедагогическия персонал от учебните заведения в Хасковска област с ваксината на " Пфайзер/Бионтех ". По предварителни списъци, за ваксинация са се записали 720 души от училищния персонал, като бройката не е окончателна, отбелязва БНР.

Имунизацията започна в Хасково, където днес първа доза от ваксината ще получат 30 души, а първи беше директорът на езиковата гимназия Даян Янев: " От 62-ма души педагогически специалисти, 27 ще се ваксинират днес и утре, а учителите са едни от първите, които се ваксинират. И това е една голяма възможност да предпазим себе си, близките си и да работим нормално ".

Даниела Димитрова допълни: " Решението го взех, веднага след като разбрах, че има надеждна ваксина и мисля, че това е начинът да преборим пандемията. Това е една революционна ваксина, която досега не е използвана. Ако тя е ефективна, ще бъде вероятно наградена с Нобелова награда ".

На 10 февруари имунизацията ще продължи в Харманли, Димитровград, Любимец и Свиленград и ще завърши на 12 февруари.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19506  Забавените поради стихия ваксини дойдоха у нас Забавените поради стихия ваксини дойдоха у нас  Ваксините против COVID-19 ще се верифицират Ваксините против COVID-19 ще се верифицират  Най-възрастната жителка на Франция и Европа пребори COVID-19 на 117 години Най-възрастната жителка на Франция и Европа пребори COVID-19 на 117 години
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР