Запалването на коледните светлини и покупките за „Черния петък“, който

...
Запалването на коледните светлини и покупките за „Черния петък“, който
Коментари Харесай

Дронове ще следят да няма струпвания на хора в Мадрид

Запалването на коледните светлини и покупките за „ Черния петък “, който в Испания прерасна в „ Черна седмица”, заради дългите периоди на ограничения, сега доведоха до струпване на огромни тълпи в основните търговски райони на страната. Въпреки мерките за сигурност, които са в сила поради пандемията, в центъра на големите градове през целия ден на практика беше невъзможно да се поддържа безопасно разстояние.

В Мадрид Общинската полиция трябваше да разположи огради за сигурност в една от основни търговски артерии-улица Пресиадос, за да предотврати влизането на хората или да промени посоката на движение.

Това се случва ден след като регионалният министър на здравеопазването Енрике Руис Ескудеро призова населението да „ избягва търговските улици и тълпите “ през този уикенд и след като кметът Хосе Луис Мартинес-Алмейда, помоли мадридчани да се „ насладят “ на седмиците преди Коледа, но да го направят с повишено внимание.

Той предупреди, че заплахата от коронавирус все още съществува и трябва да се спазва дистанция. Подобна бе и ситуацията в Хихон, Сарагоса, Валенсия, Малага.

Това накара общинските власти да реагират незабавно и да обявят, че следващият уикенд, който заедно с понеделника и вторника след него са почивни ще увеличат охраната в центровете на градовете.

В Мадрид общинската полиция смята да разположи над 100 агенти, които с дронове ще наблюдават къде има струпване на хора. Ще се монтират и подвижни светофари на пешеходните зони, които ще указват дали можеш да продължиш безопасно да се движиш или трябва да избягваш тази алея.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15927  ГЕРБ предлага нулево Данък добавена стойност за ваксини за Covid-19 ГЕРБ предлага нулево Данък добавена стойност за ваксини за Covid-19  Чехия разисква намаляване на рестриктивните мерки против ковид Чехия разисква намаляване на рестриктивните мерки против ковид  Жена от Сингапур роди бебе с антитела против ковид Жена от Сингапур роди бебе с антитела против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР