Запазва се тенденцията за намаляване на броя на починалите с

...
Запазва се тенденцията за намаляване на броя на починалите с
Коментари Харесай

Спад в броя на починалите с COVID-19 в МБАЛ - Шумен

Запазва се тенденцията за намаляване на броя на починалите с COVID-19 в МБАЛ-Шумен, съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление " Медицинска дейност " в лечебното заведение.

Седем са смъртните случаи на заразени с коронавирус от началото на 2021г. На 1 януари са починали жени на 64, 66 и 80 години. На 2 януари битката с болестта е загубила жена на 63, а през вчерашния ден - 65-годишна жена и мъже на 69 и 80 години, отбеляза д-р Маринова, предаде БТА.

Настанените в шуменската болница с признаци на коронавирус са 180. От тях положителни проби имат 137, а на останалите се очакват резултатите от тестовете им. В тежко състояние в отделението " ОАИЛ " са настанени седем пациенти, шестима от които са интубирани. От 31 декември до 3 януари от лечебното заведение са изписани 28 пациенти след лечение на коронавирусна инфекция, уточни д-р Маринова.



Мъж на 59 години от Шумен е единственият новодиагностициран с COVID-19 от областта през вчерашния ден, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Няма открити нарушения на противоепидемичните мерки при направени 44 проверки през миналата седмица. Нарушения не са установени и при извършените общо 452 проверки през декември, допълват от РЗИ- Шумен.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17762  Учени: Ваксините може да не работят против новия вариант от Южна Африка Учени: Ваксините може да не работят против новия вариант от Южна Африка  Сингапурците няма да си избират ваксина по избор Сингапурците няма да си избират ваксина по избор  Община Габрово е санкционирана за нарушени противоепидемични ограничения Община Габрово е санкционирана за нарушени противоепидемични ограничения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР