Жена на 85 г. от дома за стари хора „Възраждане“

...
Жена на 85 г. от дома за стари хора „Възраждане“
Коментари Харесай

Почина 85-годишна жена с COVID-19 от дом „Възраждане“ в Русе

Жена на 85 г. от дома за стари хора „ Възраждане “ е починала през вчерашния ден в Русе, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град, предаде БНТ.

Тя е била приета в инфекциозното отделение на УМБАЛ „ Канев “ с положителен PCR тест за коронавирус. Жената е страдала и от редица придружаващи заболявания. Още преди установяването на коронавирусната инфекция и приемането ѝ в лечебното заведение тя е била в увредено общо състояние от други съпътстващи заболявания.

До момента починалите от област Русе, които са били с COVID-19, са 20, като десет от тях са от дома за стари хора „ Възраждане “.

Без промяна остава епидемичната обстановка в детска градина „ Мечо Пух “ в Сливо поле, където диагностицираните с COVID-19 са 14 души, от които девет са от персонала, работещ там, а другите пет са деца.

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за три жени на 24, 47 и 77 години, както и за 73-годишен мъж. Всички те са от Русе, като за момента се намират в добро общо състояние и без проява на сериозна симптоматика. И четиримата са под домашна изолация.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 365 души, като понастоящем активните случаи са 64. От тях 16 са на болнично лечение, а 48 са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 281.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12123  Финландската премиерка е под карантина, откакто мобилно приложение я осведоми, че е в риск Финландската премиерка е под карантина, откакто мобилно приложение я осведоми, че е в риск  Кардиолог с скъпо предизвестие за ковид Кардиолог с скъпо предизвестие за ковид  Владо Пенев за COVID-19: Беше извънредно! Владо Пенев за COVID-19: Беше извънредно!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР