Екипът от експерти от Световната здравна организация (СЗО), които ще

...
Екипът от експерти от Световната здравна организация (СЗО), които ще
Коментари Харесай

Карантинират екип на СЗО в Ухан?

Екипът от експерти от Световната здравна организация (СЗО), които ще разследват произхода на новия коронавирус, ще излети от Сингапур за китайския град Ухан на 14 януари, съобщи днес говорителят на китайското министерство на външните работи Чжао Лицзян, цитиран от Франс прес.

11-милионният китайски град е първото място в света, което съобщи за заразен с коронавируса в края на 2019 г.

Посещението на десетимата експерти от СЗО е много деликатна тема за Китай. Той държи да избегне всякаква отговорност за пандемията, която на практика е овладяна на негова територия, но продължава да върлува в останалия свят.

" Според сегашната програма експертите от СЗО ще пътуват със самолет от Сингапур до Ухан на 14 януари ", заяви Чжао Лицзян на редовния си брифинг за деня.

Китай изисква от всеки пристигащ от чужбина да се карантинира за две седмици в хотел. Това правило би трябвало да важи и за екипа на СЗО, макар да няма официално потвърждение, отбелязва АФП.

Разследващите експерти от СЗО няма да имат за задача да посочват отговорни за станалото, а ще се опитат да разберат как новият коронавирус се е предал от животно на човек, за да се избегне нова подобна пандемия.

Делегацията е съставена от 10 души от 10 държави - Дания, Великобритания, Нидерландия, Австралия, Русия, Виетнам, Германия, САЩ, Катар и Япония.

Китай признава, че този вирус е бил засечен за първи път в Ухан, но казва, че той може да е възникнал и да се е предал от животно на човек на друго място в страната или в друга държава.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18191  В Румъния удължиха положението на паника поради пандемията с един месец В Румъния удължиха положението на паника поради пандемията с един месец  Съд постанови: Бил Гейтс стои зад създаването на COVID-19 Съд постанови: Бил Гейтс стои зад създаването на COVID-19  " Билд ": Меркел чака затварянето на Германия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР