Екипът на Световната здравна организация (СЗО), разследващ произхода на пандемията

...
Екипът на Световната здравна организация (СЗО), разследващ произхода на пандемията
Коментари Харесай

Екипът на СЗО посети регионалното здравно ведомство в Ухан

Екипът на Световната здравна организация (СЗО), разследващ произхода на пандемията от новия коронавирус, посети днес Центъра за контрол и профилактика на заболяванията в китайската провинция Хубей, откъдето пламна заразата в края на 2019 г., съобщи Ройтерс.

Групата от независими експерти прекара около четири часа и половина там - най-дългата до момента спирка от визитата им. Членовете й не разговаряха с чакащите отпред журналисти.
СЗО каза, че ще бъде ограничена до посещения, организирани от китайските домакини, и няма да има контакти с местното население заради мерките за физическа дистанция.

След като в четвъртък излязоха от карантината, която прекараха в столицата на провинция Хубей, град Ухан, независимите експерти имат две седмици работа на терен.

Групата досега е посетила болници, където бяха установени първите случаи, пазари и изложба, посветена на борбата със заразата в Ухан.

Не се съобщава пълният маршрут за работата на терен на експертите, а журналистите, отразяващи контролираното изкъсо посещение, са държани настрана от екипа.

Китай опитва да хвърли сянка на съмнение върху тезата, че разпространението на заразата е започнало от негова територия, като твърди, че вирусът е бил внесен със замразени храни, отбелязва Ройтерс.

Вчера експертите посетиха пазара за морски дарове, свързан с първите инфекции, както и хранителна борса, където по високоговорител многократно бе повторено, че продажбата на вносни продукти е забранена.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19154  Д-р Цветелина Великова: Скоро може да чакаме и южноафриканския вариант на ковид у нас Д-р Цветелина Великова: Скоро може да чакаме и южноафриканския вариант на ковид у нас  Мъж на 37 година без други болести стана жертва на COVID-19 Мъж на 37 година без други болести стана жертва на COVID-19  Партията на Москов: България да изиска оставката на ръководителя на Европейска комисия Партията на Москов: България да изиска оставката на ръководителя на Европейска комисия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР