Една елха, подарък на България от Русия, предизвика полемика у

...
Една елха, подарък на България от Русия, предизвика полемика у
Коментари Харесай

Мощен скандал в ефир заради елхата на раздора, която Русия подари на България, гостите си крещят като обезумели, водещите в шок

Една елха, подарък на България от Русия, предизвика полемика у нас. Коледното дръвче е разположено на площад „ Св. Неделя” и вкара в остри спорове про и анти-руски настроените.
От едната страна протестираха с искане за освобождаване на украинските войници. Последва реакция на руското посолство у нас. Оттам споделиха на официалната им страница във Фейсбук статус на поста на Господин Костадинов от ПП „ Възраждане”, с който обижда анти-руски настроените у нас.
Това пък стана повод за декларацията на „ Демократична България”, с която поискаха от институциите „ да пазят правата и достойнствата на българските граждани, а не да свеждат непреклонно глава наместниците на Путин в България”.
„ Един вътрешно-български дебат се използва от чуждо посолство по безпрецедентен начин. Това, което наложи декларацията на „ Демократична България” е, че не е редно за една суверенна държава да допуска чужди посолства да обижда пряко и непряко български граждани. То е публикувано на сайта на руското посолство. Ние настояваме Министерството на България да реагира”, каза Стефан Тафров от „ Демократична България” за предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините ".
„ Не е нормално и не е редно един чужд посланик и едно чуждо дипломатическо представителство да организират рекламна кампания, която да внушава патерналистично отношение към нас ", заяви Костадинов Костадинов от ПП „ Възраждане”.
Спор създаде и въпросът защо дръвчето е поставено именно пред църквата „ Света Неделя”.
„ Най-големият в Европа терористичен атентат до днес е в църквата „ Света Неделя” и е организиран от българските комунисти, със съдействието на Коминтерна. Общината не е съобразила този факт”, коментира Стефан Тафров.

Двамата гости много увеличиха тона на говорене, като направо стигнаха до викове и закани. Водещите се видяха в чудо и се чудеха как да вземат думата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР