Един от символите на уличната хигиена в Пловдив – метачките

...
Един от символите на уличната хигиена в Пловдив – метачките
Коментари Харесай

Общината в Пловдив слага края на една ера с намерението си да...

Един от символите на уличната хигиена в Пловдив – метачките от Столипиново, ще намалят все повече,а на тяхно място ще дойдат съвременни машини. След вчерашния случай, при който пет жени бяха хванати да си палят огън на пазара на „ Младежка”, директорът на ОП „ Чистота” разкри намеренията си за бъдещето.

„ Все по трудно се намират служители, още повече, че имаме не малки проблеми с метачките – често по празници не идват на работа, правят подобни неща(б.а огънят на пазара)… За това искаме да елиминираме човешкия фактор с машини”, обясни Стоянов.

В бюджета на Пловдив за 2019-а година има заделени 2,1 млн. лева за закупуването на нови мотометачни машини. Стоянов каза, че ще се направи обществена поръчка през тази година, за да се закупят 6 машини – за всеки район по една, пише trafficnews.bg.

Идеята е те да бъдат по-компактни, за да могат да влизат по вътрешнокварталните улици. Те ще могат да метат улиците и прилежащите площи, да мият и през зимния сезон да почистват от снега. По улиците и пешеходните площи в Пловдив в момента има няколко мултифункционални машини, които бяха закупени от ОП „ Чистота”.
Междувременно и контрольорът на хигиенистките бе освободен от работата след вчерашния инцидент със запаления огън.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР