Едва ли за някого е тайна, че новите, а и

...
Едва ли за някого е тайна, че новите, а и
Коментари Харесай

Автомобилните части са поскъпнали с 44% през последните 8 години

Едва ли за някого е тайна, че новите, а и употребявани автомобили стават все по-скъпи през последните години. Оказва се, че с вдигането на цените на колите, автомобилните части също поскъпват. Данните са на Германската застрахователна асоциация, според която цените на резервни части са поскъпнали с 44% от 2013 година насам.

Виновни за това до някаква степен са и производителите на автомобили, които патентоват различни части, за да не могат други компании да ги произвеждат. При замяна на такава част например е много по-трудно да се намери алтернатива направена от други компании, което от своя страна изисква купуването на оригинални части, които както знаем винаги държат по-висока цена.



Според данни на асоциацията, цитирани от Automobilwoche, всяка година цените на частите се покачват с около 6%, което дори да не звучи толкова много оказва огромно влияние с натрупването през годините. Според данните средната цена на ремонтите през 2020 година възлиза на 3100 евро, докато през 2013 година тя е била със 700 евро по-малко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР