Европейската комисия е приключила предварителните преговори за сключване на споразумение

...
Европейската комисия е приключила предварителните преговори за сключване на споразумение
Коментари Харесай

ЕК подготвя споразумение за осма ваксина срещу COVID-19

Европейската комисия е приключила предварителните преговори за сключване на споразумение за доставка на ваксини срещу Коронавирус, произведени от " Валнева " (Valneva).

Комисията отбелязва, че ваксината на този производител се основава на технология, използвана от около 70 години. Възможно е тази година ЕС да получи доставки на до 60 милиона такива ваксини, се пояснява в съобщението.

Досега ЕК сключи предварителни споразумения за доставка на ваксини с " Пфайзер ", " Модерна ", " АстраЗенека ", " Санофи ", " Янсен ", " КюрВак ".

Ваксините на първите две лаборатории вече са разрешени за приложение в ЕС, а по-рано днес Европейската агенция по лекарствата уточни, че на 29 януари може да одобри ваксината на " АстраЗенека ".

Комисията отбелязва, че по-рано приключи успешно предварителните преговори с производителя на ваксини " Новавакс ", предаде БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18183  Европейски Съюз води договаряния с Русия за имунизацията Европейски Съюз води договаряния с Русия за имунизацията " Спутник "  Гърция предлага документ за имунизация за улеснение пътуването в Европейски Съюз Гърция предлага документ за имунизация за улеснение пътуването в Европейски Съюз  Връщат ли се учениците от 5-и до 12-и клас в учебно заведение? Ето какво се реши на заседание при премиера

Връщат ли се учениците от 5-и до 12-и клас в учебно заведение? Ето какво се реши на заседание при премиера
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР