Европейската комисия съобщи, че днес е решила да бъде сключен

...
Европейската комисия съобщи, че днес е решила да бъде сключен
Коментари Харесай

ЕК реши да сключи договор за доставка на ваксината на Pfizer

Европейската комисия съобщи, че днес е решила да бъде сключен договор за доставка на 300 милиона дози от ваксината срещу COVID-19, разработена от производителя от САЩ " Пфайзър " (Pfizer Inc.) и германската лаборатория " Бионтех " (BioNTech).

Говорител на комисията отбеляза, че доставките ще започнат, след като се докаже безопасността на ваксината. Според съобщения на " Пфайзър " ваксината осигурява защита в 90 на сто от случаите.

Досега ЕК сключи три предварителни споразумения за доставка на възможни бъдещи ваксини с " Астра Зенека " (AstraZeneca), " Санофи " (Sanofi-GSK) и с " Янсен " (Janssen Pharmaceutica NV). Комисията съобщава за успешни предварителни преговори с " Кюрвак " (CureVac) и " Модерна " (Moderna).
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14789  Проф. Ангелов организира незабавна среща с фармацевтите и търговците на медикаменти Проф. Ангелов организира незабавна среща с фармацевтите и търговците на медикаменти  Борисов: Мерките за COVID-19 са извънредно верни

Борисов: Мерките за COVID-19 са извънредно верни  Доц. Мангъров: Този вирус не се лекува с антибиотици, аспиринът оказва помощ Доц. Мангъров: Този вирус не се лекува с антибиотици, аспиринът оказва помощ
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР