Дъщерята на стопаните на чайната Черни връх, с пост във

...
Дъщерята на стопаните на чайната Черни връх, с пост във
Коментари Харесай

Дъщерята на хижарите от Черни връх: На бедстващия му е предложено да седне до печката, но той е отказал

Дъщерята на стопаните на чайната Черни връх, с пост във " Фейсбук ", представи гледната точка на родители си, отказали да дадат подслон на премръзналия Кирил Радев навръх Нова година. Припомняме, че мъжът тръгнал по шорти в минусивите температури.
В началото на поста си в социалните мрежи тя пише, че публикацията й няма да бъде публична, но множество потребители са споделили поста ѝ.
" Този призив е отправен специално към моите ПРИЯТЕЛИ!
Умишлено не го правя публичен, защото не искам хилядите хейтъри из фейсбук да си намерят още една изкупителна жертва и да започнат да налитат и срещу мен.
Много от вас вероятно са чули и са се начели на постове, коментари и репортажи за историята с полуголия бедстващ на Черни връх в навечерието на Нова Година. Начетох се на милион и една глупости, коя от коя по-абсурдни.
Доста от моите приятели и близко обкръжение знаят, че хората, които стопанисват Чайна Черни връх, са МОИТЕ РОДИТЕЛИ. А за тези от вас, които досега не са знаели - вече знаете.
И искам да ви помоля само за едно - МОЛЯ ВИ, игнорирайте всички негативи, които сте прочели по темата, защото историята е украсена и изпопачена на n-та степен! Ако някой от вас вярва, че моите родители наистина биха могли да бъдат тези " бездушни хижари с ледени сърца ", които ги изкарват в статиите и коментарите, можете просто още сега да ме изтриете от приятелите си и да забравите, че някога сте ме познавали! Не искам да имам нищо общо с хора, които смятат, че съм отгледана от чудовища.
Ако все още не сте ме изтрили и сте склонни да ми повярвате, моля ви само за едно единствено нещо: ако сте споделили някоя от тези омразни статии, ако сте написали омразен коментар под някоя от тях (например често срещаното " Тия изроди трябва да ги съдят " ), МОЛЯ ВИ, ИЗТРИЙТЕ ГИ! Единственото, за което ви моля, е да не разпространявате тази омраза! За останалата част от населението не България не мога да говоря, нито да ги моля, но много държа да знам, че приятелите ми наистина държат на мен и няма да сеят злоба и омраза по адрес на моите близки, защото това е еквивалентно на това да сеете омраза директно към мен.
Медиите се опитаха да направят уж обективен репортаж (такъв твърдяха, че ще бъде), който разбира се беше изопачен и направи нещата още по-зле - и как иначе, нали си знаем, че в една история трябва да има кръв, за да е интересна за зрителя, как иначе ще си направят телевизиите рейтинга...
Няколко базови факти и истини се губят в репортажите (защото на някой не му изнася да ги каже), ще споделя с вас няколко от тях за ваше лично знание и изграждане на собствена преценка за случая:
- Грубата жена, която се чува на записа от диктофона (тази, която първоначално отказва да ги пусне), НЕ Е майка ми, а една отвратителна псевдо-приятелка на родителите ми, която заради липсата си на възпитание и елементарна култура сега ги опозори пред цяла България.
- Противно на твърденията, на бедстващия му е предложено да седне до печката, предложен му е и чай, но той е отказал и двете. Чувствал се е доста добре и постоянно е излизал навън при приятелите си - смятаме, че е пил от техния чай, за да излезе, че такъв не му е бил предложен в чайната. Когато са засвирили Дунавскоро хоро, той е започнал да играе - проличавайки си колко е бил " зле " наистина.
- Причината за недоразумението дали чайната е заслон или не се крие в некоректно изготвения договор. БТС изглежда изискват от наемателите си да са на разположение 24/7/365 - смятате ли, че това изобщо е възможно? Вие можете ли да работите и да сте на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 ди в годината? Смятате ли това за хуманно?
- Всъщност " заслон " на постоянно разположение има - той е в преддверието на чайната, което не се заключва точно заради такива ситуации, и в което въпросните автори на статии всъщност са се приютили по начало. Самата чайна няма как да бъде оставена постоянно отключена - това е все едно да оставите офиса или дома си отключен - още на първия ден ще го заварите празен и опропастен.
- Причината родителите ми да се отнасят скептично към хора, които тропат нощем по вратата, са постоянните появи на всякакви екстремисти, пияни, дрогирани и други индивиди, които изискват денонощно обслужване от хората, които са станали в 6ч сутринта да готвят, чистят и обслужват туристите. Ако пускаха всеки, на когото просто му е хрумнало че иска да се качи посред нощ на Черни връх, нямаше да могат да спят нито минута! Да не говорим, че често е имало и заплахи какво ще се случи, ако вратата не им бъде отворена - пак от въпросните пияни и дрогирани индивиди.
- Като продължение към предната точка - когато група хора иска да влезе в чайната на Нова Година, след като изрично им е казано, че чайната ще бъде затворена за посетители, нормално е човек първо да помисли, че те просто искат да си намерят причина да влязат и са склонни да излъжат за здравословното си състояние (това също се е случвало многократно) само и само да ги пуснат.
- Родителите ми са спасили и са помогнали на изключително много хора в нужда на Черни връх - но разбира се, тези истории вие няма да ги чуете, защото хейтът се разпространява светкавично, а на хубавите отзиви никой не обръща внимание, защото не носят със себе си сензация. Да, и на този човек са помогнали - но той разбира се се фокусира върху първоначалния отказ, а не върху факта, че все пак се е прибрал жив и здрав накрая.
- Цялата история може би щеше да протече много по-различно, ако не въпросната отвратителна псевдо-приятелка на нашите беше отворила вратата, за да направи такова покъртително грозно първо впечатление. Тя, разбира се, се покри и няма да признае вината си, въпреки че сега точно заради нея истински достойни хора страдат!
- И последно, не точно по темата, но държа да го отбележа: Чайната НЕ се издържа от държавни пари, нито стопаните ѝ получават заплати - това беше споменато в много от коментарите, като възмутените граждани разпалено дискутираха как не искат данъците им да отиват при тези " ужасни " хора. За чайната се плаща огромен наем, и БТС не влага абсолютно никакви средства (било то държавни или други) за нейната поддръжка или за заплати. Токът, водата, почистването на септичната яма, изхвърлянето на контейнера, както и самото му закупуване - всичко това се плаща от джоба само и единствено на стопаните на чайната, които изкарват тези пари с много труд и хамалогия!
В резултат на всичко това, родителите ми напускат чайната, която стопанисват от вече 20 години. Да, НАПУСКАТ я, не са уволнени - предизвестието си подадоха днес. Не искат повече да имат нищо общо с БТС, които им забиха нож в гърба, нито с псевдо-планинари, които постояно им създават проблеми.
Ако все още имате някакви въпроси по случая - пишете ми, с радост ще ви отговоря.
Надявам се някак името на едни от най-достойните планирари да бъде изчистено, защото позорът и омразата, на които родителите ми са подложени в момента, са противни и напълно незаслужени!
Ако сте изчели целия пост и сте съгласни с мен, сърдечно ви БЛАГОДАРЯ, защото това наистина значи много за мен! " ", написа Христова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР