Държавата изпуска контрола върху разпространението на коронавируса. За това предупреди

...
Държавата изпуска контрола върху разпространението на коронавируса. За това предупреди
Коментари Харесай

Математик: Следващите седмици смъртните случаи от COVID-19 може да се увеличат с 50%

Държавата изпуска контрола върху разпространението на коронавируса. За това предупреди математикът Петър Велков, предаде BGonair.bg.

Той призовава за въвеждането на национална карантина за период от 3-4 седмици. А високата смъртност сред хора без придружаващи заболявания до голяма степен се дължи на това, че вирусът уврежда кръвоносните съдове.



Скокът от над 100 починали за последното денонощие е очакван, но е много притеснителен, тази тревожна констатация изрази математикът Петър Велков. По думите му България вече е достигнала нивото на Италия по брой починали в рамките на един ден по време на пика през пролетта. И прогнозира в следващите седмици смъртните случаи да се увеличат поне с 50%.

" Около 7000 случая са по-малко карантинираните от активните случаи, нелепо е 1 позитивен да има минус отрицателно контактни лица, не управляваме тотално пандемията, няма проследяване, няма карантиниране на позитивните, пандемията е изпусната от контрол, отиваме към хуманитарна криза. Заболеваемостта е огромна, но и тестването не е достатъчно " категоричен е Велков.

Според пулмолога д-р Александър Симидчиев броят на починалите без придружаващи заболявания се дължи главно на това, че вирусът уврежда кръвоносните съдове. Сред най-изложените на риск са хората, водещи застоял начин на живот и жените, при които е имало прекъсната бременност. Смъртността може да се дължи и на свръхреакция на имунната система спрямо вируса.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14753  Летищата във Варна и Бургас ще употребяват нанопрепарат за антимикробна отбрана Летищата във Варна и Бургас ще употребяват нанопрепарат за антимикробна отбрана  Виктор Димчев: Къде са в този момент тези галфони и разбирачи, които отричаха носенето на маски? Виктор Димчев: Къде са в този момент тези галфони и разбирачи, които отричаха носенето на маски?  Лекари от ВМА откриха значим подробност при интервенция на пациент с COVID-19 Лекари от ВМА откриха значим подробност при интервенция на пациент с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР