Д-р Петра Дрянкова е на 80 години, но продължава да

...
Д-р Петра Дрянкова е на 80 години, но продължава да
Коментари Харесай

Това е най-възрастната лекарка в България! Ходи на работа и дори дава нощни смени

Д-р Петра Дрянкова е на 80 години, но продължава да работи. Тя е педиатър в МБАЛ „ Свети Мина “ и беше дошла на протеста пред община Пловдив, за да подкрепи колегите си и медицинските сестри, които се бунтуват срещу ниските заплати, съобщава " Пловдив прес ".

„ Детското отделение е препълнено, нямаме повече място. Над 40 децата са приети с услужнения след вирусни инфекции – пневмонии, тежки ларинготрахити. Повечето от тях са бебета. Има и такива, които са в много тежко състояние. Едно преведохме в реанимацията. Повечето пациенти са от ромската махала. Трудно се работи с майките им, някои не знаят български “, обясни лекарката.

Въпреки че е на 80 години тя продължава да кара цели смени и да дава нощни дежурства. Вече пет години е в болницата, а преди това работила във Втора поликлиника, но като се пенсионирала отишла на вилата си. Наложило се отново да се върне към професията си, защото нямала пари, за да си направи операция на очите.

„ Повечето колеги са между 65 и 70 години. Доскоро бях завеждащ отделение, защото нямаше кой. Трудно е на всички лекари в МБАЛ „ Свети Мина “ заради ниските заплати и липсата на персонал “, каза още д-р Дрянкова. Тя се похвали, че кара и кола на тази възраст.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР