Доц. Атанас Мангъров вече втори месец получава половин заплата в

...
Доц. Атанас Мангъров вече втори месец получава половин заплата в
Коментари Харесай

Орязаха половината заплатата на доц. Мангъров

Доц. Атанас Мангъров вече втори месец получава половин заплата в Инфекциозна болница. Това сподели самият той в интервю в предаването " Антидот " на червената телевизия БСТВ.

На въпрос защо е така, той отговори: " Ами не ме харесват ".

" На настоятелните ми въпроси вчера доцент Мангъров така и не каза защо ръководството на Инфекциозна болница го държи втори месец на половин заплата. Единственото обяснение, което ми даде е, че " директорката не може да го диша ". Намирам за крайно недопустимо лекар, който рискува живота си и работи на първа линия по време на пандемия, да бъде тормозен и то в държавна болница. Въпросът трябва да бъде внесен в НС ", написа след предаването водещата Юлия Ал Хаким.

" Можете да си мислите каквото искате за него, можете да го отричате, мразите и съскате, но това е недопустимо, а и изключително неморално. Говорим за лекар, който е на първа линия. И какво получи за това? Половин заплата ", коментира казуса депутатът Александър Симов.

Той се закани веднага след ваканцията на Народното събрание да внесе въпрос към министъра на здравеопазването по тази тема.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17267  Руски лекари всеобщо изхвърлят Руски лекари всеобщо изхвърлят " Спутник V " на боклука, нямат ѝ доверие  Подобрява се здравословното положение на френския президент Подобрява се здравословното положение на френския президент  Пациент с COVID-19 умъртви комшия по легло в болничното заведение Пациент с COVID-19 умъртви комшия по легло в болничното заведение
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР