До края на деня община Пловдив ще изпрати на министър-председателя

...
До края на деня община Пловдив ще изпрати на министър-председателя
Коментари Харесай

Откриват 150 места за пациенти с COVID-19 в МБАЛ Св. Мина в Пловдив

До края на деня община Пловдив ще изпрати на министър-председателя доклад за необходимите средства за обезпечаване на общинското здравеопазване в задълбочаващата се ковидепидемия, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирайки кмета на Пловдив Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на, който разговаря по-рано днес с премиера Борисов в болницата, в която се лекува.

Общинската болница " Св. Мина " има работещо ковидотделение с 30 легла, което приема пациенти от началото на юли, припомнят от общинския пресцентър.

Община Пловдив започна преструктуриране на отделенията за превръщането на здравното заведение в изцяло болница за коронавирус. От понеделник до момента са разкрити нови 60 места за прием на леки и среднотежки случаи. " На този етап са осигурени медицински екипи за 90 пациенти, но капацитетът на болницата ще се увеличава до 150 легла.



Необходими са още специалисти, оборудване и консумативи, и точно това ще опишем в доклада до премиера ", е обяснил кметът. Той е допълнил, че община Пловдив очаква заповед от Министерството на здравеопазването за трансформирането на болницата, за да може тя да сключи допълнително споразумение с НЗОК.

" Информирах г-н Борисов, че още през март сме изпратили предложение на Общинския кризисен щаб до министъра на здравеопазването за възстановяването на специализираната белодробна болница " Димитър Кудоглу ", която не функционира от 2015 г. след решение на предишното ръководство на общината ", е казал още Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на и е уточнил, че администрацията има подготвена подробна сметка за необходимите средства за ремонта.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14964  Болницата в Силистра търси доброволци Болницата в Силистра търси доброволци  Джипи от София: Хората с пневмонии ще умират в домовете си Джипи от София: Хората с пневмонии ще умират в домовете си  Чешки съд постанови, че правилото за наложително носене на маски се нуждае от по-добра аргументация Чешки съд постанови, че правилото за наложително носене на маски се нуждае от по-добра аргументация
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР