До края на годината ще бъдат въведени първите електронни гривни

...
До края на годината ще бъдат въведени първите електронни гривни
Коментари Харесай

Затворниците ни стават като американците, въвежда се нещо съвсем ново

До края на годината ще бъдат въведени първите електронни гривни за проследяване при бягство от правосъдието. Това съобщи в Стара Загора министърът на правосъдието Цецка Цачева.
Цачева каза още, че първите 250 устройства ще бъдат поставени на затворници, работещи на външни обекти, и такива, които са в отпуск. Правосъдният министър заяви, че те не са достатъчни, но ще бъдат наблюдавани как ще заработят в практиката. Тя коментира и случая с намерения боен пистолет във Врачанския затвор, където вече е разпоредена пълна проверка.
" Намерени са части от пистолет, които тепърва експертизата предстои да установи дали всички те съставляват в цялост годно оръжие или не. В момента се извършват разследващи дейности. Самият факт, че макар и на части, подобни вещи се намират на територията на затвора, за мен е обезпокоително, категорично недопустимо и във всички случаи това означава неизпълнение на служебните задължения от длъжностите и служебните лица, които са допуснали подобно внасяне в затвора. Те няма как да попаднат в помещението, в което то е открито. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР