Днес на Велики петък или Разпети петък - най-тъжният, най-тежкият

...
Днес на Велики петък или Разпети петък - най-тъжният, най-тежкият
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Поклонение пред Светата плащеница

Днес на Велики петък или Разпети петък - най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син, се извършва в храмовете опело и се отслужва богослужението, наречено Царските часове.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5679
На утринната служба се четат дванайсет откъса от Евангелието, които разказват за страстите /страданията - на църковнославянски/ на Исус Христос. На богослужението вярващите държат в ръце запалени свещи, символизиращи величието на Спасителя по време на страданията му и духовното бодърстване на християните.

За богослуженията на Велики петък Светият синод на Българската православна църква - Българска патриаршия призовава своите верни чеда в тези дни на Христовите страдания да спазят стриктно всички епидемиологични изисквания на държавните власти, предвид опасността от заразяване и разпространение на коронавирус, като почтително и настоятелно се съобразят с предписанията на Светия синод.

От Светия синод препоръчват в храмовете на БПЦ " поклонението пред Светата плащеница от вярващите да става без тя да се целува, без да се докосва, без да се минава под нея, без да се раздават цветя и здравец, а с благоговейно прекръстване и поясен поклон да се извърши поклонението пред Светата плащеница ".

Светият синод на БПЦ напомня на вярващите, че поставянето на предпазни маски в храма и извън него е задължително, както и спазването на необходимото разстояние един от друг, като внимателно се следи то да не се нарушава.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5679  По 930 $ на всеки жител в рецесията ще даде Япония По 930 $ на всеки жител в рецесията ще даде Япония  Отец: Мястото на страха може да бъде заето от любовта на Бога Отец: Мястото на страха може да бъде заето от любовта на Бога  Във Във " Факултета " през днешния ден всичко е умерено
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР