Директорът на МБАЛ „Югозападна болница“ д-р Илия Тонев даде своето

...
Директорът на МБАЛ „Югозападна болница“ д-р Илия Тонев даде своето
Коментари Харесай

Защо общински съветници се регистрираха наред с медиците?

Директорът на МБАЛ „ Югозападна болница “ д-р Илия Тонев даде своето обяснение за скандала с ваксинираните общински съветници от Сандански. Въпреки че ваксините са само за работещите на първа линия, в града от тях са се възползвали и общинари. След сигнал здравният министър реагира остро и предупреди, че ще има проверка по случая. От обясненията на д-р Тонев обаче стана ясно, че до случая се е стигнало, за да се спасят дозите, защото много хора са отказали ваксинацията.

" Дойдоха 100 дози ваксини в 20 флакона. Изготвяме списъци на хора, които евентуално биха се ваксинирали. Не мога да кажа, че нещо се е объркало. Просто част от персонала в болницата, който беше включен в списъка, имат резерви към ваксината на Пфайзер, а тя е много сложна за съхранение, обработка. Отказаха да дойдат да се ваксинират в деня на ваксинацията ", заяви директорът.

Пред БТВ той посочи, че около 30% от заявените хора не са дошли.

На въпрос съжалява ли за случилото се, д-р Тонев отговори:

" Не, не съжалявам. Би било грешка да се изхвърлят лекарства, които биха помогнали на хората в борбата с най-тежката инфекция от десетилетия насам ".

И отново потвърди, че в Сандански сред съгражданите му има резерви към ваксината на " Пфайзер ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18119  9138 новозаразени с ковид в Турция 9138 новозаразени с ковид в Турция  Експерти на СЗО идват на 14 януари в Китай да проверяват аргументите за появяването на COVID-19 Експерти на СЗО идват на 14 януари в Китай да проверяват аргументите за появяването на COVID-19  Д-р Хасърджиев с коментар за проблема с имунизираните общински съветници в Сандански Д-р Хасърджиев с коментар за проблема с имунизираните общински съветници в Сандански
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР