Диагностично-консултативен център-1 /ДКЦ/ в Добрич ще закупи оборудване за микробиологичната

...
Диагностично-консултативен център-1 /ДКЦ/ в Добрич ще закупи оборудване за микробиологичната
Коментари Харесай

ДКЦ в Добрич ще придобие оборудване за по-голяма сигурност на медиците

Диагностично-консултативен център-1 /ДКЦ/ в Добрич ще закупи оборудване за микробиологичната лаборатория, което ще повиши сигурността за персонала в епидемията от Covid-19, съобщават от общината, която притежава част от капитала на здравното заведение.

Предвижда се лабораторията да придобие мини вертикален ламинарен бокс, с който се осигурява защита на пробите за изследване, на околната среда и на медиците, съобщава БТА.



Новото оборудване ще бъде използвано при всекидневните изследвания на носни, гърлени, бронхиални секрети и други биологични материали. При обработката на пробите е възможно отделянето на микроаерозоли, съдържащи инфекциозни агенти - микроби и вируси, което изисква в лабораторията да се работи при по-голяма сигурност, поясняват от центъра.

Заедно с това ще се повиши и качеството на предоставяната медицинска услуга. Общинският съвет трябва да реши на предстоящото си заседание дали диагностично-консултативният център да закупи оборудването, чиято прогнозна стойност е около 12 000 лева.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15109  Здравният министър на Франция предизвести, че вирусът още не е надвит макар окуражителни данни Здравният министър на Франция предизвести, че вирусът още не е надвит макар окуражителни данни  Ваксината на Ваксината на " Модерна " задмина по резултатност тази на " Пфайзер "  Започват незабавни инспекции на новосъздадените Коронавирус отделения

Започват незабавни инспекции на новосъздадените Коронавирус отделения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР