Децата във Финландия тръгнаха днес пак на училище след осем

...
Децата във Финландия тръгнаха днес пак на училище след осем
Коментари Харесай

Финландия отваря училищата си

Децата във Финландия тръгнаха днес пак на училище след осем седмици прекъсване, но може отново да се върнат към дистанционното обучение след лятната ваканция - зависи как ще се развие коронавирусната пандемия, предаде АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7943
Ваканцията започва в началото на юни. Във всички училища са взети много строги мерки за осигуряване на физическа дистанция. Междучасията са разредени, за да не се струпват много ученици в двора едновременно.

Учениците във Франция се връщат днес в класните стаи

" Неизползваните пространства в сградите също са превърнати в класни стаи, за да има повече място във всяка ", обясни в края на април министърът на просветата г-жа Ли Андерсон.

Днес тя съобщи, че се подготвят закони, според които училищата ще имат право да избират между присъствени и дистанционни занимания от следващата учебна година, която се очаква да започне в средата на август. Във Финландия има общо към 550 000 ученици.

До момента коронавирусът е взел 284 жертви в страната, където заразените са общо над 6000.

Смъртността е по-ниска, отколкото в съседните страни, затова епидемиолози предупреждават, че следващите вълни на COVID-19 във Финландия може да се окажат по-тежки, отбелязва АФП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7943  Над 200 умряли за деня от COVID-19 в Испания Над 200 умряли за деня от COVID-19 в Испания  МОН пита родителите по какъв начин би трябвало да се възобнови работата на детските градини МОН пита родителите по какъв начин би трябвало да се възобнови работата на детските градини  Американската войска ще възобнови военните си учения в Европа Американската войска ще възобнови военните си учения в Европа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР