Десетки кандидати за убежище и чуждестранни работници в Тел Авив

...
Десетки кандидати за убежище и чуждестранни работници в Тел Авив
Коментари Харесай

Израел ваксинира срещу COVID-19 чужденци и кандидати за убежище

Десетки кандидати за убежище и чуждестранни работници в Тел Авив днес се наредиха на опашка, за да им бъде поставена първа доза ваксина срещу COVID-19 в рамките на инициатива за имунизация на живеещите в израелския града чужденци, съобщи БТА.

В кметството и медицинския център " Сураски " започна безплатното поставяне на ваксини на чуждестранните жители на града, много от които са кандидати за убежище без документи.

В първия ден от функционирането си ваксинационният център в южната част на Тел Авив, където живее голяма мигрантска общност, бяха имунизирани десетки чужденци, които се наредиха на опашка пред сградата. Плакати предлагаха информация на английски, тигриня, руски и арабски език.

Сред имунизираните бяха чуждестранни работници от Филипините, Молдова и Нигерия, както и кандидати за убежище от Судан и Еритрея. Гарипели Сринавас Гоуд - индиец, който работи в Израел от осем години, заяви, че някои чуждестранни работници в Израел не разполагат със средства и със застраховка, за да си позволят да платят за поставяне на ваксина в частен кабинет. Имунизационната кампания е " много добро решение ", аз съм " много щастлив ", добави той.

Ейтан Шварц, говорител на кметството на Тел Авив, каза, че израелските власти имат отговорност " да ваксинират всички на територията на страната ", и че те ще предприемат следващата стъпка да започнат " да ваксинират нелегалните (имигранти) и останалите без документи кандидати за убежище ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19528  Италианските учители се опълчват на проектите за слагане на ваксини на Астра Зенека Италианските учители се опълчват на проектите за слагане на ваксини на Астра Зенека  Румънски лекари ще стачкуват поради орязване на надбавки Румънски лекари ще стачкуват поради орязване на надбавки  Китай предлага ваксини против COVID-19 на страни от Централна и Източна Европа Китай предлага ваксини против COVID-19 на страни от Централна и Източна Европа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР