Дебат заради изтребителите между представители на ГЕРБ, БСП, ВМРО, Воля

...
Дебат заради изтребителите между представители на ГЕРБ, БСП, ВМРО, Воля
Коментари Харесай

Изненада: Валентин Радев от ГЕРБ разкри как президентът Радев го убеждавал колко добри изтребители са F-16, а сега...

Дебат заради изтребителите между представители на ГЕРБ, БСП, ВМРО, Воля и ДПС събуди зрителите рано сутринта. В най-разгорещен спор влязоха бившият вътрешен министър Валентин Радев и Славчо Велков.

" Процедурата не е опорочена, нека видим гората, а не листата. Надявам се, че днес ще дадем мандат на правителството за придобиване на нов тип боен самолет и ще бъде добър ден за авиацията ", заяви Радев в ефира на Би Ти Ви за новите изтребители.

" Аз вярвам на най-добрите експерти, а генерал Румен Радев ме е убедил, че дори втора ръка Ф-16 най-добрия самолет. Сега аз на политика Румен Радев не му вярвам, не знам защо си е променил мнението. сега има нова група експерти, която работи и е избрала именно Ф-16 ", обясни депутатът от ГЕРБ

Според Славчо Велков от БСП заседанието на военна комисия е трябвало да бъде отложено, защото голяма част от членовете не са били запознати с доклада на Политико-военната комисия.


Борис Вангелов от ВМРО допълни, че след решението на парламента има сформирана работна г от 7 държави, три са дали оферти и информация. За разминаването при Обединените патриоти, Вангелов заяви, че не може да отговаря за другите, а от ВМРО ще гласуват " за ", защото ако това решение не се приеме, то след 10 години няма да имаме ВВС. Представителят на ДПС Джихан Ибрямов заяви, че още през 2010 са настоявали този процес за с случи, като са настоявали преговорите да се води директно държава-държава.

" Ако гоним целесъобразността ние трябва да се ръководим от НАТО и в този случай най-добрият вариант е именно Ф-16 ", заяви Ибрямов.

Представителят на " Воля " Пламен Христов шокира останалите като заяви, че той е най-добрият избор, който може да говори по темата, тъй като от неговата партия са единствените достойни, които се противопоставили за харченето на милиарди за куп желязо и всички били чули техните доводи. Валентин Радев обаче веднага го обори, че ГЕРБ са извели като приоритет образованието, но и модернизацията на армията.

" Само за АЕЦ се е правила такава голяма инвестиция, никой не знае какви са границите, нека дадем възможност на правителството да води преговори. Някой да знае те как купиха транспортни самолети и " Кугър " -и, а ние правим всичко прозрачно ", жегна Радев колегата си от БСП. Велков обаче обвини Радев, че не е чел доклада и допълни, че отклонението за момента от рамката е б 500 хиляди лева.

" САЩ са стратегическия ни партньор. В Португалия пътувахме заедно през 2012 г. и за малко да купим втора ръка Ф-16. Самият той беше мен тогава и в един глас говореше колко е добър Ф-16 и то втора ръка и сега казва, че новия Ф-16 не е толкова добър колкото " Грипен ", не мога да разбера какво се промени. Ние сме се хванали за най-големия производител на самолети в света, стратегическия ни партньор от който един винт не сме купили, за какво натискане говорим ", разказа Валентин Радев припомняйки си съвместна командировка със сегашния президент Румен Радев. И подчерта, че при офертата на " Грипен " дори и да ги купим пак ще трябва да си търсим въоръжението от трети страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР