Две жени от две села в община Търговище са сред

...
Две жени от две села в община Търговище са сред
Коментари Харесай

Две жени от две села в община Търговище са заразени с коронавирус

Две жени от две села в община Търговище са сред новозаразените у нас с коронавирус. Те са жители на Буховци и Подгорица, били са на лечение в здравни заведения в Разград и в София, съобщи областният управител Митко Стайков на пресконференция на Областния щаб в Търговище. Болните са настанени в Инфекциозното отделение на МБАЛ- Търговище; и двете имат съпътстващи заболявания, изолирани са в самостоятелни стаи.

Жената от Подгорица е на 58 г. Първоначално е била настанена в Първо вътрешно отделение, с множество заболявания, сред които и онкологично. До 1 юни е била на химиотерапия в столицата. Приета е в болницата в Търговище на 11 юни - по повод на заболяванията й и с двустранна пневмония. Прехвърлена е в Инфекциозното отделение, информира секретарят на РЗИ д-р Марин Йовов. Издирен е шофьорът на такси, с когото се е придвижила от София до селото.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9266
Още едно огнище на коронавирус в Доспат - 7 заразени във фирма за плетива

Във Вътрешното отделение е извършена пълна дезинфекция. Десет души от персонала и 13 пациенти ще бъдат изследвани с по два теста и поставени под карантина. В отделението ще работят останалите лекари, ако се наложи - на 24-часови дежурства, допълни главният лекар на МБАЛ-Търговище д-р Иван Светулков.

Жената от Буховци е на 51 г. Последно тя е била на хемодиализа в болницата в Разград, където е хоспитализирана в неврологичното отделение. Медиците в Търговище са били предупредени, взети са предварителни мерки.
Митко Стайков посочи, че са издирени контактните на двете жени. Изследват се и ще бъдат поставени под карантина и наблюдение. В населените места има екипи на полицията, РЗИ и общината.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9266  Две ваксини против ковид възнамеряват да записват в Русия през август Две ваксини против ковид възнамеряват да записват в Русия през август  Белгия регистрира за пръв път под 10 жертви за денонощие от началото на епидемията Белгия регистрира за пръв път под 10 жертви за денонощие от началото на епидемията  Борисов: Няма да затваряме повече поради ковид, готови сме Борисов: Няма да затваряме повече поради ковид, готови сме
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР