Два нови случая на COVID-19 са регистрирани днес в област

...
Два нови случая на COVID-19 са регистрирани днес в област
Коментари Харесай

Две жени от Търговище са хоспитализирани след инфектиране с COVID-19

Два нови случая на COVID-19 са регистрирани днес в област Търговище. Те са на две жени жители на общините Омуртаг и Попово, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата.

В Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище е настанена жена на 70 г. от омуртажкото село Висок. Оплаквала се е от умора и обща отпадналост от около седмица.

На 31 август е потърсила личния си лекар, който ѝ назначава симптоматична терапия, графия на белите дробове и бърз тест за COVID-19. Тестът отразява положителен резултат, доказана е и пневмония. Взета ѝ е проба и за вирусологично изследване, PCR-тестът потвърждава инфектирането. Установени контактни ѝ - нейният съпруг и техният син. Връчени са им предписания за спазване на 14-дневна карантина.

Вторият случай е в Попово. Заболяла е жена на 36 г., работеща в шивашкия цех, четирима служители на който бяха диагностицирани с COVID-19 в периода 25-26 август, припомнят от Щаба. Жената е била на работа до 28 август, след което всички работници в цеха бяха освободени за ползване на годишен отпуск до 15 септември.

Новозаразената е хоспитализирана в МБАЛ - Попово на 31 август за лечение на пневмония. Изследвана е с PCR-тест, резултатът от който доказва заболяването. Контактни в дома ѝ са четирима души, на всички са връчени предписания за карантиниране.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11947  Учители се застраховат против COVID-19 Учители се застраховат против COVID-19  Силвио Берлускони е дал позитивна проба за ковид Силвио Берлускони е дал позитивна проба за ковид  Главната санитарна лекарка на Чехия е инфектирана с ковид Главната санитарна лекарка на Чехия е инфектирана с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР